الثلاثاء، 31 مارس 2015

صدور الدجاج المطبوخ مع صوص مميز

صدور الدجاج المطبوخ مع صوص مميز


1 كيلو صدور دجاج مخليه.
3 حبات طماطم مقشرة
2 حبة فلفل احمر حار
6 حبات هالبينو (فلفل مخلل )
3 فص ثوم مفروم ناعم
1 بصلة مفرومة ناعم
زيت
ملح – فلفل اسود – فلفل أحمر حار بودرة – كمون – بابريكا – اوريجانو
عصير ليمونتين
كزبرة خضراء
 
 
طريقة التحضير: 
1- قومى بمزج الطماطم والفلفل الاحمر الحار والبصل والفلفل المخلل (الهالبينو ) والثوم معا فى محضرة الطعام (الفوود بروسيسير ) ثم اضيفي الليمون والتوابل واخلطيهم جيدا.
 
 
2- نأخذ ½ كمية المزيج وتبلى بها صدور الدجاج جيدا واتركيها لمدة لاتقل عن ½ ساعة كلما زادت المدة زادت قوة النكهة . 
 
 
3- نأخذ صدور الدجاج ونرصها فى صينية مدهونة بالزيت وتدخل فرن حار 220 لـ30 دقيقة مع مراعاة ترطيبها من مزيج التتبيلة . 
 
 
4- ارفعى النصف الثاني من التتبيلة على نار هادئة فى وعاء طهى صغير واتركيها لتتسبك ويسمك قوامها لتكون الصوص . 
 
 
5- عند التقديم قدمي صدور الدجاج ثم ضعى عليها بضع ملاعق من الصوص وقدمى المتبقى فى طبق جانبى وتزين بقليل من الكزبرة الخضراء 
 
 
ملاحظات : 
تقدم مع ارز بسمتي أبيض وقليل من سلطة الغواكاموالي او سلطة البطاطس وبالهنا والشفا .
رائعة لعمل ساندويتشات او بوريتو منها كوجبة صحية ورائعة المذاق تصلح لنزهة خارج المنزل

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

ياريت تعليقاتكم ياجماعة

Make Up Egypt

شاركونا التجربة