الأحد، 20 أبريل 2014

بالصور ......طرق مختلفة لاكلات شم النسيم


بالصور ......طرق مختلفة لاكلات شم النسيم
سلطة الرنجة

المقادير:
نصف كيلو رنجا +  حبه بطاطس مسلوقه + ثمره جزر + بصله مقطعه + بصله خضراء + 2 معلقة مايونيز + ربع كوب زيت زيتون + 3 ملاعق خل + عصير ليمونة + حزمة صغيرة بقدونس مفروم .
الطريقة :
تخلى الرنجا وتقطع شرائح تقطع البطاطس مكعبات ، وتقطع الجزره شرائح رقيقه جدا ، وتقطع البصلة العادية ، ثم تقطع البصله الخضراء ، ويعصر الليمون فوق الرنجة .
نضع باقى المكونات فوق الرنجا ويقلب جيدا ، ثم نضعهم في طبق التقديم .
ولعمل الفسيخ في المنزل حفاظا على صحة أسرتك إليكي الطريقة
 طبعا السمك المستخدم هنا سمك بوري ، في البداية لابد من غسل السمك كويس جدا جدا من الخياشيم ، نترك السمك في مصفة لمدة 8 ساعات على الأقل وتكون الرأس تحت والذيل فوق عشان يصفى اي ماء أو دم ، نقوم بحشو الخياشيم بالمنديل الورق بحيث تشرب اي دم أو سوائل وتترط لمدة 24 ساعة ، وكل سمكة هتاخد منك 3 معالق كبيرة ملح + ربع معلقة شطة + 1/4 كوب زيت ذرة .
 والطريقة
نحشى الخياشيم بالملح والشطة كويس جدا ، ثم نضيف على جسم كل سمكة 1/4 كوب زيت ، وندخل كل سمكة فى كيس لوحدها ويكون محكم الغلق ونقفل الكيس كويس جدا مع تخريج اى هواء فى الكيس، وندخل كل كيس في كيس تانى بس بالعكس يعنى من ناحية الذيل ، ونلف السمك كله في 5 أكياس على الأقل ، وتوضع في علبة محكمة الغلق بداخلها كيس هي الأخرى لتفادي أي رائحة ، ونحتفظ بيها فى دولاب المطبخ ، وبعد 3 أيام نقلب العلبة على جنب تانى ، وكل يوم نقلبها لمدة من بعد 8 الى 15 يوم . وده شكل السمك بعد 8 أيام بالظبط .
نصائح
 .كما تنصح الشيف بضرورة أكل الخضار مع هذه الوجبات من فلفل أخضر وألون ، والإكثار من الجرجير والخس ، والبصل الأخضر، وبعد الغذاء بساعتين نتناول الفاكهة ، والشاي الأخضر .

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

ياريت تعليقاتكم ياجماعة

Make Up Egypt

شاركونا التجربة