عمل التورته بطريقه سهله وبسيطه ويارب تعجبكم
المقادير :
10 بيضات
2 كوب دقيق
2كوب سكر بودر
2ملعقة صغيره بيكنج بودر
ملعقة صغيره فانيليا
رشة ملح
الطريقة :
1-نفصل بياض البيض عن صفار البيض
2-نضرب بياض البيض مع رشة ملح حتى يصبح مارينج كريمى ثم نضع عليه السكر البودر شويه شويه
3-نضرب صفار البيض مع الفانيليا
4-نضيف صفار البيض على المارينج مع استمرار الخفق
5-نضيف الدقيق والبيكنج بودر على البيض شويه شويه ونقلبه من تحت لفوق ونتجنب هبوط الخليط
6- نضعها فى صينيه مدهونه ماده دهنيه ودقيق وتدخل الفرن
الحشو:
كريم شانتيه
مكسرات محمصه ومطحونه
التزيين :
كريم شانيه
كمبوت خوخ واناناس
كمبوت كريز
اى نوع فاكهه بنحبه
جاناش الشيكولاه :
شيكولاته دارك
كريمة خفق للحلويات
الطريقه :
1-نضع الكريمه على النار حتى الغليان
2-نسيح الشيكولاته فى حمام مائى
3-نضيف الكريمه فوق الشيكولاه شويه شويه حتى يصبح الجاناش بالكثافه المطلوبه ثم يترك خارج الثلاجه ليبرد قبل التزيين
(ملحوظه :1-يمكن خفق البيض كامل بدلا من فصله لكن فصله افضل )
2-يمكن استبدال الكريمه باللبن الحليب فى الجاناش
3-ممكن نستبدل حشو التورته بدل الكريم شانتيه اى نوع مربى نفضلهويمكن وضع جوزهند فى الحشو اذا كان مستحب بدلا من المكسرات
4-يمكن وضع قطع فاكهه فى الحشو لكن متستناش فى الثلاجه اكتر من يومين
5-من المستحب ترك التورته ليله قبل التزيين
)

ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق
ياريت تعليقاتكم ياجماعة