الثلاثاء، 25 فبراير 2014

طريقة عمل التورته بطريقة سهلة جدا








عمل التورته بطريقه سهله وبسيطه ويارب تعجبكم  
المقادير :

10 بيضات 
2 كوب دقيق 
2كوب سكر بودر 
2ملعقة صغيره بيكنج بودر 
ملعقة صغيره فانيليا 
رشة ملح 
الطريقة :
1-نفصل بياض البيض عن صفار البيض 
2-نضرب بياض البيض مع رشة ملح حتى يصبح مارينج كريمى ثم نضع عليه السكر البودر شويه شويه 
3-نضرب صفار البيض مع الفانيليا 
4-نضيف صفار البيض على المارينج مع استمرار الخفق 
5-نضيف الدقيق والبيكنج بودر على البيض شويه شويه ونقلبه من تحت لفوق ونتجنب هبوط الخليط 
6- نضعها فى صينيه مدهونه ماده دهنيه ودقيق وتدخل الفرن 
الحشو:
كريم شانتيه 
مكسرات محمصه ومطحونه 
التزيين :
كريم شانيه 
كمبوت خوخ واناناس 
كمبوت كريز 
اى نوع فاكهه بنحبه 
جاناش الشيكولاه :
شيكولاته دارك 
كريمة خفق للحلويات 
الطريقه :
1-نضع الكريمه على النار حتى الغليان 
2-نسيح الشيكولاته فى حمام مائى 
3-نضيف الكريمه فوق الشيكولاه شويه شويه حتى يصبح الجاناش بالكثافه المطلوبه ثم يترك خارج الثلاجه ليبرد قبل التزيين 
(ملحوظه :1-يمكن خفق البيض كامل بدلا من فصله لكن فصله افضل )
2-يمكن استبدال الكريمه باللبن الحليب فى الجاناش
3-ممكن نستبدل حشو التورته بدل الكريم شانتيه اى نوع مربى نفضلهويمكن وضع جوزهند فى الحشو اذا كان مستحب بدلا من المكسرات 
4-يمكن وضع قطع فاكهه فى الحشو لكن متستناش فى الثلاجه اكتر من يومين
5-من المستحب ترك التورته ليله قبل التزيين
)








ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

ياريت تعليقاتكم ياجماعة

Make Up Egypt

شاركونا التجربة