السبت، 12 أبريل 2014

المقلوبه تحفففففه مقادير




  
المقلوبه تحفففففه مقادير

الشوربة اللي هيا اساس المقلوبة:
لحمة او فراخ - بصلة - حبهان - قرنفل - فلفل اسود وملح
الارز: ٣ معالق زيت-٣ كوب رز -معلقه صغير من كل ملح-فلفل اسود-كركم-بهارات مشكله-بهارات لحمه- قرفه-ربع معلقه بابريكا)
الطريقة
اول حاجة حقولكوا معلومة عن الحبهان
لازم علشان يدي كل الطعم تكسري وتطلعي الحبوب اللي فيه
نقطع البصلة ونحط معاها الحبهان والقرنفل ونشوحهم شويه
بعدين نحط اللحمة ونشوحها شوية..
واخيرا نضيف المية ونسيبها تغلي ونشيل الريم من على الوش ونسبها تستوى
المقادير للمقلوبة
بصل مقطع شرائح -
بطاطس - بتنجان - زيت للقلي
الطريقة
نقشر الخضار ونقطهم شرائح
بعدين نحمر البطاطس بعدين البتنجان وبعدين البصل
كدا لما خلصت..
نروح للرز نغسلة كويس وبعدين وهو مبلول نحط عليه البهارات
وهي قرفة - كركم - بهارات مشكلة - بهار لحمه
بابريكا مش كتير ملح فلفل
ونقلبهم مع الرز
كدا جاهزين نطبق المقلوبة
اول حاجة نجيب الحلة اللي حنعمل فيها
ونرش شوية رز ودا علشان لما نقلب المقلوبة تطلع كل المقلوبة تمام كدا
برص البطاطس بالشكل دا
بعدين نحط اللحمة في الوسط..
وبعدين بحاول اوقف البتنجان وارصة داير ما يدور وبعدين احط البصل في الوسط
واخيرا نحط كل الرز بالشكل كدا..
وقت السوا
فاكرين الشوربة اللي فوق نحطها تغلي على النار ويكون ملحها طالع شوية
الشوربة لازم تكون بتغلي
ونحط الشوربة بالمغرفة علشان ما نخربش الطبقات ..
ونغطيها باحكام وعلى نار نخليها تستوي لحد ما تنشف كل الشوربه ونواطى ونسبها تستوى
وبس كدا
نسيب المقلوبة تهدى ربع ساعة بعد ما تطفوا
وبعدين تسمي الله وتقلبيها وحتطلع كدا..وتقدم مع سلطه خضرا وسلطه زبادى وبالهنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

ياريت تعليقاتكم ياجماعة

Make Up Egypt

شاركونا التجربة